Azt mondják olasz konyha nincs; csak nápolyi, trentinói, szicíliai, toszkán és még sorolhatnánk. Az olasz gasztronómia roppant szerteágazó és sokrétű, ezért - 12 évvel ezelőtt az első budapesti Trattoria megálmodóiként - úgy igyekeztünk kialakítani profilunkat, az étel-, és borválaszték tekintetében, hogy az könnyen érthető és jól felismerhető stílust közvetítsen vendégeink számára.
A toszkán gasztronómiát éppen azért szerettük meg, mert középpontjában az egyszerűség áll, ami egy rendkívül igényes alapanyag felhasználással párosul. Kiemelten fontosnak tartjuk ezért, hogy kizárólag a legjobbnak számító olasz beszállítók termékei kerüljenek konyhánkra, hogy ez által biztosítsuk az állandó-, és magas minőségű színvonalat. Ehhez hozzátartozik az is, hogy az elmúlt 12 év alatt kiválasztott partnereinket rendszeresen felkeressük, hogy folyamatosan, helyben teszteljük, ellenőrizzük a termelés folyamatát, legyen szó akár sonkákról, marhahúsokról, vagy éppenséggel borokról.
Megnyitásunk óta, folyamatosan olasz séfek, szakácsok segítik munkánkat, így büszkék vagyunk arra, hogy Semeraro Vincenzo nemzetközileg elismert executive séf a mai napig oszlopos tagja konyhánknak.
Toszkánában, - Olaszország legnagyobb tartományában - úgy elegáns, ha a Trattoria (házias kisvendéglő), rendelkezik saját Enotecaval (bortároló és borkóstoló helyiség), amely borokkal ellátja el azt. Ennek megfelelően, szakmailag elismert itáliai és magyar pincészetekkel szorosan együttműködve, mi is kialakítottunk egy saját borbárt, melyet stílusosan L’Enoteca névre kereszteltünk. Több mint 300 féle bort tartunk itt, amelyekből vendégeink éppúgy válogathatnak kedvükre, mint a Trattoria Toscana borlapján szereplő közel, 100 féle tételből. Ezen a téren is az egyedülállóságra törekedtünk tehát, amelyet a tételek száma már önmagában is igazol. Havonta több száz bort kóstolunk annak érdekében, hogy borlapunkon a legkeresettebb palackok mellett olyan kuriózumok is fellelhetők legyenek.